1. Verwarm de olie in een grote pan met dikke bodem zachtjes.
2. Voeg ui, wortel, bleekselderij, chorizo en iets zout toe en laat zachtjes 20 min. onder regelmatig roeren zacht worden en licht karamelliseren.
3. Hierdoor krijgt de soep een volle rijke smaak en kleur.
4. Voeg knoflook, komijn, tijm en pepers toe en bak zachtjes 1 minuut mee.
5. Voeg dan de tomaten toe en laat nog 5 min. pruttelen.
6. Voeg nu de kastanjes, 1 liter water en de saffraan met het vocht toe.
7. Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken.
8. Pureer de soep met een stamper of kort met de staafmixer, de soep mag nog een beetje textuur houden.
9. Voeg de spinazie en evt. het bietenblad toe en kook nog 1 min.
10. Breng op smaak met zout en peper en een scheut olijfolie.
Beoordeel het recept:
Bron: Delicious magazine
Door: ReceptenVandaag