Frisse zuurkool-tijmsoep met pancetta en rode appel
(2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • Tijd
  • 13Stappen
Print Recept
  • Menugang : Lunch

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Spoel de zuurkool in een vergiet af met koud water.
2. Knijp er zo veel mogelijk water uit.
3. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, wortel en knoflook even aan.
4. Voeg de zuurkool toe en laat 5 min bakken.
5. Verdeel de pancetta, appel, tijm en laurier over de zuurkool.
6. Giet de bouillon erbij.
7. Leg een deksel op de pan en laat de soep 20 min zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.
8. Schep de soep in ovenbestendige soepkommen.
9. Bestrijk de plakken bladerdeeg met ei en bestrooi ze licht met zout en peper.
10. Leg op alle kommen een plak deeg en druk de randen goed aan.
11. Zet de kommen op 175˚C in het midden van de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin is.

TIP! Bak extra partjes appel en pancetta. Snij het bladerdeeg los van de soepkom. Verdeel de gebakken appel en pancetta met een lepeltje crème fraîche over de kommen.

TIP 2! Je kunt de soep ook van te voren maken en koud in de kommen scheppen.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Elle

Door: