Romige knoflooksoep
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 13Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Pel de knoflook en hak de tenen grof.
2. Schil de aardappel en snij in stukken.
3. Smelt de boter in een (soep)pan en fruit hierin de knoflook op laag vuur.
4. Voeg als de knoflook begint te kleuren de aardappel en bouillon toe.
5. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat nog 20 min zachtjes koken.
6. Klop de eidooiers los in een kom en schenk er een scheut warme bouillon bij.
7. Klop goed tot een homogeen mengsel.
8. Roer de dooiers dan met de slagroom door de bouillon in de pan.
9. Warm nog even door en pureer de soep met de staafmixer.
10. Breng op smaak met pastis, zout en peper.
11. Meng tomaat, lente-ui en peterselie.
12. Verdeel dit in bergjes over 4 diepe borden.
13. Schep (aan tafel) de knoflooksoep voorzichtig rond de garnering.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Elle

Door: