* Doe ui, knoflook, wortel en basilicum-steeltjes in een grote pan met een paar flinke scheuten olijfolie.
* Leg het deksel op de pan en laat alles 20 minuten zachtjes pruttelen zonder het bruin te laten worden, terwijl je er om de paar minuten even in roert.
* Klop de room, azijn en eidooiers in een klein kommetje door elkaar. Dompel de tomaten, terwijl de groenten opstaan, 30 seconden in kokend water, trek het vel eraf en hak het vruchtvlees in grove stukken.
* Doe de stukjes bij de groente, giet de bouillon erbij en laat alles nog 20 minuten met het deksel op de pan pruttelen. Het is lekker om de soep nu te pureren met behulp van een keukenmachine, een blender of een staafmixer, wel voorzichtig, want de soep is heet.
* Giet de gepureerde soep terug in de pan, laat hem weer aan de kook komen en breng hem heel voorzichtig op smaak met zout en zwarte peper uit de molen. Vlak voor het serveren geef je hem een glanzende, zijdeachtige structuur door het room-mengsel erdoor te kloppen (laat de soep niet meer aan de kook komen nadat je de eidooiers erbij gedaan hebt, anders gaan die stollen).
* Bestrooi de tomatensoep met in stukjes gescheurde basilicumblaadjes en serveer hem direct.
Beoordeel het recept:
Bron: kookboek Jamie's dinners van Jamie Oliver
Door: ReceptenVandaag
Jamie Oliver is een engelse kok die wereldwijd bekend is. Hij is bekend geworden door de televisieprogramma's die hij presenteert, maar ook door de goede kookboeken die hij heeft geschreven. Jamie Oliver is er van overtuigd dat iedereen kan leren koken en hij ziet het dan ook als zijn missie om iede...
Lees Meer
Reacties
Pluck
(24-12-2011)Het is ook erg lekker om dan de kip van de kippeblouillon erbij te doen en nog een beetje sambal erbij.
groet Pluck