* Doe de uien en de knoflook samen met een scheutje olijfolie in een niet-geperforeerde pan van 5,7 liter.
* Stoom 3 minuten op 120 °C of 9 minuten op 100 °C.
* Voeg de wortels, tomaten, aardappelen en prei samen met het kruidenbuiltje, de tomatenblokjes en de verkruimelde bouillonblokjes bij de ui en stoom 12 minuten op 120 °C of 35 minuten op 100 °C.
* Roer de peterselie door het gehakt en rol er kleine balletjes van. Leg ze in een geperforeerde pan van 1,5 liter.
* Neem de soep uit de stoomoven en stoom de balletjes 2 minuten op 90 °C.
* Verwijder het kruidenbuiltje en voeg warm water naar wens toe aan de soep. Mix fijn.
* Doe de balletjes bij de tomatensoep, roer alles door elkaar en stoom 2 minuten op 120 °C of 6 minuten op 100 °C.
Beoordeel het recept:
Bron: dit tomatensoep recep
Door: ReceptenVandaag