Aspergesoep met gerookte zalm en ei
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 14Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Schil de asperges door ze met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden te schillen.
2. Snijd ongeveer vijf centimeter van de houtachtige onderkant af.
3. Doe de schillen samen met de onderkanten in een soeppan en voeg de bouillon toe.
4. Breng de bouillon aan de kook, zet het vuur laag en houd de bouillon 20 minuten tegen de kook aan.
5. Schenk de bouillon door een zeef en vang op in een pan of kom. Gooi de schillen en onderkanten weg.
6. Snijd het witte deel van de prei in ringen en was de prei.
7. Verhit 30 gram van de boter in de soeppan en bak de prei vijf minuten op laag vuur.
8. Voeg de bloem toe en bak al roerend twee minuten mee.
9. Snijd de geschilde asperges in stukjes van twee cm.
10. Voeg de aspergebouillon en de asperges toe en breng al roerend aan de kook.
11. Laat de soep 20 minuten koken. Kook ondertussen de eieren hard. Laat schrikken onder stromend water en pel de eieren. Haal na de 20 minuten de aspergetopjes uit de soep en zet even apart.
12. Voeg de slagroom toe en pureer de soep met de staafmixer.
13. Snijd de eieren en de peterselie fijn en de zalm in reepjes.
14. Schep de soep in mooie soepborden en garneer met het ei, de zalm en de peterselie.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Hungry people

Door: