Nigella Lawson: Pompoensoep met zoete aardappelen
Ster Ster Ster Ster (3.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • 1 - Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten


  • Extra benodigd:

Bereidingswijze

Verhit de oven tot 200 graden C of gasovenstand 6. Leg de gehakte ui en de stukken pompoen en zoete aardappel op een bakplaat. Sprenkel er wat olie over en bestrooi ze met de kaneel en de nootmuskaat. Rooster ze 1 tot 1,5 uur in de oven, dan moeten ze zo'n beetje zacht zijn. Haal ze uit de oven.

Pureer de groenten, terwijl ze nog warm of op kamertemperatuur zijn, in twee porties, terwijl je aan elke portie 500 ml groentebouillon toevoegt. Doe de gepureerde groenten in een pan. Laat de blender nog even draaien met nog eens 500 ml bouillon, zodat je ook de laatste restjes groenten met de bouillon in de pan kunt gieten. Je hebt nu dus 1,5 liter bouillon bij de groenten gedaan.

Doe er, wanneer je je soep voor het serveren opwarmt, de marsala bij en proef of er nog zout en peper bij moet. Als de soep te dik is naar je zin, moet je er misschien nog een halve liter water door roeren.

Pureer terwijl je pompoensoep warm wordt de blauwe kaas en de karnemelk in een schone blender en giet het mengsel in een kannetje of kom. Sprenkel bij het serveren wat van dit mengsel in elke kom. Laat het kannetje op tafel staan, zodat je gasten er meer van kunnen nemen als ze willen.Beoordeel het recept:

 (38 stemmen)Bron: kookboek Nigella's kerst van Nigella Lawson

Door: ReceptenVandaag

Over de kok

Nigella Lawson is een kok die voor haar recepten kookboeken heeft geschreven. Haar bestsellers zijn 'Nigella bijt' en 'Nigella Express' met de lekkerste recepten. Ze heeft ook televisieprogramma's en is daarmee wereldwijd bekend geworden. Ze staat er bekend om dat ze recepten graag kort houdt om zo ...

Lees Meer