* Smelt de boter in een braadpan en schep de uien erdoor. Smoor de uien afgedekt in ca. 15 minuten heel zachtjes gaar. Neem het deksel van de pan en laat de uien op matig hoog vuur in 5 minuten goudbruin kleuren.
* Voeg de bouillon met het laurierblaadje, het stukje foelie en de tijm toe en verwarm de soep ca. 20 minuten op heel zacht vuur.
* Verwarm intussen de oven voor op 175 °C. Snijd het stokbrood schuin in 8 plakken en rooster ze in de oven goudbruin.
* Leg in vier grote ovenvaste soepkommen elk twee sneetjes brood en schep de uiensoep erop.
* Strooi de geraspte kaas erover.
* Schuif de kommen met uiensoep in de oven en laat de kaas in ca. 5-7 minuten smelten en iets kleuren.
* Serveer direct.
Beoordeel het recept:
Bron: Okoko recepten
Door: ReceptenVandaag