Italiaanse groente tomatensoep
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Eerst ga je alle groenten wassen en in stukjes snijden. Neem hier even de tijd voor. Leg alles klaar op aparte borden.
2. Pak een grote soeppan en fruit hierin de ui glazig in 3 eetlepels olijfolie met een snuf zeezout. Voeg daarna de bleekselderij toe en bak dit 2 minuten mee. Daarna komt de wortel erbij en dit bak je ook nog 2 minuten mee. Als laatste de stukjes tomaat, nog een minuutje bakken.
3. Schenk 2 liter water bij de groenten en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat 10 minuten pruttelen. Proef daarna en breng op smaak met zout, peper en gedroogde kruiden. Doe de pasta erbij en laat deze in 10 minuten gaar koken.
4. Serveer de soep in grote kommen waarover je eventueel nog wat Parmezaanse kaas raspt. Lekker met zelfgemaakte kaas-tomaat tosti’s.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: Francesca kookt

Door: