Mediterrane kip-courgettesoep
(3.1 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 1Stap
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten


  • Materialen

Bereidingswijze

Bladerdeeg ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 ºC. Courgettes schoonmaken en in blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. In soeppan 40 g kruidenboter verhitten. Ui 2 min. fruiten. Courgette toevoegen en afgedekt 10 min. smoren. Uit bladerdeeg sterren steken. Rest van kruidenboter in 20 sec. smelten in magnetron. Sterren bestrijken met gesmolten boter en met sesamzaad bestrooien. Sterren in oven in 6 min. goudbruin bakken. Bouillon bij courgette schenken en 5 min. zacht laten koken. Kip in fijne reepjes snijden. Met staafmixer soep pureren. Slagroom en kip toevoegen en soep nog 2 min. verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Soep met sterren serveren.



Beoordeel het recept:

 (63 stemmen)



Bron: AH Recepten

Door: