Kippensoep met spinazie en orzo
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

* Verhit de olijfolie in een grote pan op laag vuur en bak de prei in 8-10 minuten zacht.

* Voeg de knoflook en gemalen komijn toe en bak het mengsel 1 minuut. Schenk de bouillon erbij, draai het vuur hoog en breng het mengsel aan de kook.

* Draai het vuur laag, voeg de kipfilets toe aan de pan en laat het geheel met het deksel op de pan 8 minuten zachtjes koken.

* Neem de kip uit de pan en houd de bouillon op laag vuur met het deksel op de pan aan de kook. Verdeel de kip met de vingers in kleine stukjes als hij zo ver is afgekoeld dat je hem kunt vastpakken.

* Roer de orzo door de kokende bouillon en kook hem in 12 minuten al dente.

* Doe de kip terug in de pan en voeg de spinazie en dille toe. Laat de spinazie in 2 minuten slinken.

* Breng de soep op smaak met citroensap, zeezout en versgemalen zwarte peper.



Beoordeel het recept:

 (16 stemmen)



Bron: kookboek Van de slager van Leanne Kitchen

Door: