Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 °C. Leg de bollen knoflook op een bakplaat in het midden van de oven en pof ze in 40 min. gaar. Neem de knoflook uit de oven en laat afkoelen. Verhit intussen de boter in een soeppan en fruit de uien met de laurierblaadjes en het kruidnagelpoeder 10 min. op laag vuur. Pel de knoflook en voeg met de bloem toe aan de ui. Fruit 1 min. mee en voeg de room en 1 liter water toe. Breng aan de kook en voeg 1 1/2 bouillontablet toe. Draai het vuur laag en laat alles 30 min. zacht koken met de deksel schuin op de pan. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer. Zeef de soep en breng op smaak met peper en zout.
Nabereiden
U kunt deze soep maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm al roerend op laag vuur.
Beoordeel het recept:
Bron: AH Recepten
Door: ReceptenVandaag