* Laat de shiitakes uitlekken, bewaar het vocht en snij ze in dunne reepjes.
* Gebruik desgewenst een theelepel om hapklare stukjes konnyaku te maken.
* Spoel het zetmeel van de satoimo, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
* Verhit een grote steelpan of wok op middelhoog vuur, voeg de sesam- en plantaardige olie toe en wok de wortel, pastinaak, shiitakes en, desgewenst, de konnyaku 1-2 minuten op hoog vuur.
* Voeg het kookvocht van de shiitakes en de dashi toe en breng aan de kook.
* Zet het vuur laag en vroeg de satoimo, de stevige en de gefrituurde tofu toe, en breng op smaak met de shoyu en 1 theelepel zout.
* Kook nog 5 minuten op middelhoog vuur of tot alle groente net zacht is.
* Haal de pan van het vuur, bestrooi de groentesoep met lente-ui en serveer in kommen.
Beoordeel het recept:
Bron: dit groentesoep recep
Door: ReceptenVandaag