Groentesoep (kenchin jiru)
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

* Laat de shiitakes uitlekken, bewaar het vocht en snij ze in dunne reepjes.

* Gebruik desgewenst een theelepel om hapklare stukjes konnyaku te maken.

* Spoel het zetmeel van de satoimo, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.

* Verhit een grote steelpan of wok op middelhoog vuur, voeg de sesam- en plantaardige olie toe en wok de wortel, pastinaak, shiitakes en, desgewenst, de konnyaku 1-2 minuten op hoog vuur.

* Voeg het kookvocht van de shiitakes en de dashi toe en breng aan de kook.

* Zet het vuur laag en vroeg de satoimo, de stevige en de gefrituurde tofu toe, en breng op smaak met de shoyu en 1 theelepel zout.

* Kook nog 5 minuten op middelhoog vuur of tot alle groente net zacht is.

* Haal de pan van het vuur, bestrooi de groentesoep met lente-ui en serveer in kommen.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: dit groentesoep recep

Door: