Courgettesoep met zalm
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten


  • extra benodigd
    Staafmixer of keukenmachine

Bereidingswijze

Breng de melk met ½ theelepel zout in een pannetje aan de kook. Voeg de courgette toe en kook de blokjes zachtjes in ca. 15 minuten gaar.

Verhit intussen de boter in een koekenpan en fruit de ui ca. 3 minuten. Leg de zalm op de ui, strooi er zout en peper over en besprenkel hem met het citroensap. Laat de vis met het deksel op de pan zachtjes in ca. 8 minuten gaar worden; keer hem halverwege.

Neem de zalm uit de pan en verdeel hem in kleine stukjes. Doe de ui met het stoofvocht bij de courgette en pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.

Breng de soep op smaak met zout en peper, roer de zalm erdoor en strooi de dille erover.



Beoordeel het recept:

 (66 stemmen)



Bron: kookboek Kook ook - Vis van diverse auteurs. © Inmerc

Door: