Gordon Ramsay: koude komkommersoep
Ster Ster Ster (3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten


  • extra benodigd

Bereidingswijze

Schil de komkommers en snijd 2 komkommers overlangs in kwarten. Verwijder de zaadjes van elk stuk en hak het vruchtvlees in blokjes. Leg ze in een grote kom en zet ze apart.

Snijd de resterende komkommer met een dunschiller in lange, dunne linten. (Snijd de linten doormidden als u ze te lang vindt.) Leg ze in een andere kom en meng ze met wat citroensap, de olijfolie, gehakte dille en peper en zout. Dek de kom af met plasticfolie en zet hem tot gebruik in de koelkast.

Doe de helft van de yoghurt, een snufje zout en peper, en de helft van de blokjes komkommer in een blender en pureer het mengsel tot er een gladde puree ontstaat. Wrijf de puree met de bolle kant van een soeplepel door een fijne zeef. Gooi de pulp in de zeef weg. Herhaal dit met de resterende blokjes komkommer en yoghurt. Breng de komkommerpuree indien nodig op smaak en voeg indien gewenst 1 of 2 eetlepels mierikswortelroom of citroensap toe. Dek de soep af met plasticfolie en zet hem in de koelkast als u hem niet meteen serveert.

Schenk de koude soep in gekoelde kommen en garneer met de komkommerlinten en takjes dille.Beoordeel het recept:

 (24 stemmen)Bron: kookboek Gordon Ramsay kookt van Gordon Ramsay. © Tirion Uitgevers. Receptfotografie door Ditte Isa

Door: ReceptenVandaag

Over de kok

Gordon Ramsay is een britse chefkok die bekend staat om zijn rol als grofgebekte chef in zijn tv programma's 'Oorlog in de keuken (hells kitchen)' en 'Ramsay's Kitchen Nightmares'. Ramay bezit diverse top restaurants die samen maarliefst 7 Michelin-sterren bezitten, waaronder zijn restaurant uit lon...

Lees Meer