Zet een zware pan op matig vuur. Voeg 2 eetlepels olijfolie, de uien en wat peper en zout toe. Dek af en fruit de uien zachtjes in 12-15 minuten gaar; schep de uien af en toe om. Neem het deksel van de pan en draai het vuur iets hoger. Voeg de specerijen, munt en resterende olie toe. Roer de bloem erdoor. Bak alles regelmatig omscheppend 3-4 minuten. Giet geleidelijk alle bouillon erbij en blijf roeren, zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg het kaneelstokje toe en laat de soep deels afgedekt 30-40 minuten pruttelen. Roer het citroensap en de suiker erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe. Gooi het kaneelstokje weg. Schep de uiensoep in warme kommen, strooi de peterselie erover en serveer.
Beoordeel het recept:
Bron: kookboek Gezond met Ramsay van Gordon Ramsay. © Tirion Uitgevers.
Door: ReceptenVandaag
Gordon Ramsay is een britse chefkok die bekend staat om zijn rol als grofgebekte chef in zijn tv programma's 'Oorlog in de keuken (hells kitchen)' en 'Ramsay's Kitchen Nightmares'. Ramay bezit diverse top restaurants die samen maarliefst 7 Michelin-sterren bezitten, waaronder zijn restaurant uit lon...
Lees Meer