Romige paprika soep met gamba en artisjokken
(2.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

Snijd de artisjokken in plakjes. Hak de basilicum fijn. Snijd de paprika in blokjes en bak ze op hoog vuur in een scheut Robusto extra vergine olijfolie. Blus ze af met de witte wijn en voeg de tomatenbasis toe. Laat het 5 minuten op hoog vuur doorkoken.

Pureer het mengsel met de staafmixer of in de keukenmachine en schenk de kippenbouillon erbij. Breng de soep indien nodig op smaak met peper en zout.

Verwarm de soepborden in een warme oven voor. Kruid de gamba's met peper en zout, bak ze op hoog vuur om en om in een beetje olijfolie en laat ze afkoelen op een stuk keukenpapier. Meng ze met de artisjokken, de kappertjes en de basilicum.

Maak van dit vismengsel een bergje in het midden van elk bord. Schep de soep eromheen en schep er een klein bolletje zure room op.

Tip:



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: Bertolli

Door: