Verse rode paprika maaltijdsoep
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snijd de spek en de tomaten in blokjes. Laat de artisjokharten en de geroosterde paprika's uitlekken. Halveer de artisjokharten en snijd de paprika’s in repen. Pel en snipper de ui. Snijd de knoflook in dunne plakjes en rasp de Pecorinokaas.

Verhit een scheut olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de knoflook en de ui aan. Bak vervolgens de paprika en de tomaten even mee. Schenk de bouillon erbij en laat alles aan de kook komen.

Voeg het spek en de ongekookte pasta toe, draai het vuur laag en laat de soep 20 minuten op zacht vuur pruttelen.

Warm tot slot de artisjokharten nog even mee. Verdeel de soep over vier borden en bestrooi ze ruim met geraspte Pecorino.

Tip: Je kunt paprika’s ook prima zelf roosteren. Snijd ze hiervoor in vieren en leg ze op een rooster met de binnenkant naar beneden. Grill de paprika’s onder een voorverwarmde grill tot het vel goed zwart is. Haal ze uit de oven, laat ze even afkoelen en verwijder het geblakerde vel.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Bertolli

Door: