Romige pompoensoep met gefrituurde salie
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

Hak 4 blaadjes salie fijn. Pel en pers de knoflook uit. Snijd de sjalotten klein.

Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees (met schil) in stukken. Verhit wat olijfolie en fruit hierin de sjalotten aan. Voeg de stukken pompoen toe en laat ze even meebakken. Blus het mengsel af met de witte wijn.

Schenk de kippenbouillon erbij, voeg de gehakte salieblaadjes, het chilipoeder, de knoflook en royaal peper toe. Laat nu alles op zacht vuur ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de laatste 5 minuten de room toe.

Pureer de soep met een staafmixer. Doe dit langer dan je denkt dan nodig is, de soep wordt dan heel mooi glad. Als de soep iets te dik is, kun je nog wat water toevoegen. Proef of de soep ondanks de bouillon misschien toch nog wat zout nodig heeft.

Verhit een klein laagje olijfolie in een koekenpan en frituur hierin de 4 overgebleven salieblaadjes ongeveer een minuut (pas op, ze verbranden snel). Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Schenk de soep in mooie kommen en garneer elke kom met een blaadje gefrituurde salie.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Bertolli

Door: