Bietensoep
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Kook de bietjes gaar.Snijd ze kleinSnipper de ui. Snijd de worteltjes klein en de prei in ringen.

Verhit een beetje zonnebloemolie in een soeppan en fruit de ui zacht. Voeg de wortel en de prei toe. Bak het geheel circa 10 minuten. Voeg de bietjes toe en 750 ml water samen met de bouillonpoeder en de laurierbladen. Breng aan de kook en laat circa 30 minuten koken tot de groentes gaar zijn.

Verwijder de laurierbladen.

Pureer de soep in de blender en breng daarna opnieuw aan de kook. Voeg eventueel wat extra water toe.

Breng de soep naar eigen wens op smaak met peper & zout en rode wijn azijn.

Roer op het laatst de sherry en de room erdoor en serveer meteen



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Blenderworkshop.nl

Door: ReceptenVandaag