Boerenkoolsoep
(2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 3Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Fruit de ui en de knoflook glazig in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de aardappelblokjes 1 minuut mee. Voeg de boerenkool en de kippenbouillon toe en breng alles aan de kook. Draai het vuur zachter en laat de soep zachtjes koken tot de aardappel en de boerenkool gaar zijn. Pureer de soep vervolgens in de blender.Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en bak hierin de chorizoblokjes. Voeg de kikkererwten toe en bak deze even mee. Schep de kikkererwten en de chorizo met een schuimspaan uit de koekenpan doe ze in de soep. Breng deze al roerende opnieuw aan de kook. Draai het vuur uit en breng de soep op smaak met peper, zout en citroensap.

 

 



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Blenderworkshop.nl

Door: