In een grote pan de soepgroenten met de kruiden en knoflook aanzetten in 3 el. olijfolie.
Vervolgens de vis toevoegen en even goed aanbakken.
Voeg dan de tomatenpuree toe en laat dit een minuutje meebakken.
Blus hierna het geheel af met de witte wijn en voeg na 3 minuten koken de gepelde tomaten toe.
Als het geheel hierna nog 5 minuten heeft doorgekookt kunt u de visbouillon en de saffraan er bij doen.
Laat dit nog 5 minuten goed doorkoken en haal de pan vervolgens van het vuur.
Bewaar wat stukjes vis die u later als versiering in de soep kunt leggen.
Pureer de gemaakte visbouillonl in de blender fijn tot het glad is.
De gepureerde soep terug in de pan en even op een laag vuur weer opwarmen.
Voeg de Pernod. En breng op smaak met peper en zout.
Bij het serveren van de soep kunt u nog wat vis of gekookte schelpdieren in de kom leggen voor het inschenken.(tonijn, zalm, mosselen, vongele of langoustine)
Beoordeel het recept:
Bron: Blenderworkshop.nl
Door: ReceptenVandaag