Nigella Lawson: Thaise hete zure soep
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 5Aantal personen
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze



Bereiden


Verhit de bouillon en tomyam-pasta in een passende maat pan, samen met de limoenblaadjes, het citroengras, het limoensap, de vissaus, de chilipepers en de suiker.

Laat aan de kook komen, doe er de paddestoelen bij en laat die een paar minuten mee sudderen.

Laat de garnalen en lente-uitjes 2 tot 3 minuten meekoken, of tot de garnalen gaar, maar nog mals zijn.

Strooi een beetje koriander over de soep en zet de rest in een schaaltje op tafel, dan kunnen de mensen net zoveel nemen als ze willen.





Persoonlijke noot

'Deze Thaise soep, tom yam - het culinaire equivalent van tijgerbalsem - maakt de luchtwegen vrij en zet de uitgeputte ziel in vuur en vlam. En niets is beter om katerdepressies te verjagen dan gloeiende hitte. Deze soep is ook heerlijk op dagen dat je kop dichtzit van verkoudheid. Je hebt deze soep zo gebrouwen: de kippenbouillon maak ik van kokend water en een bouillonconcentraat en de tom-yampasta is tegenwoordig in veel supermarkten, en zeker in toko's, te koop, net als de andere ingrediënten.' - Nigella Lawson





Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Okokorecepten

Door:

Over de kok

Nigella Lawson is een kok die voor haar recepten kookboeken heeft geschreven. Haar bestsellers zijn 'Nigella bijt' en 'Nigella Express' met de lekkerste recepten. Ze heeft ook televisieprogramma's en is daarmee wereldwijd bekend geworden. Ze staat er bekend om dat ze recepten graag kort houdt om zo ...

Lees Meer