Breng 1 l water aan de kook.
Ris de tijm van de takjes en houd ± 1 tl achter voor de garnering.
Smelt de boter in een soeppan en fruit de ui met de paprika en de tijmblaadjes ± 10 min. zonder te kleuren of een laag vuur. Schep af en toe om.
Voeg de wijn toe en laat op hoog vuur de alcohol verdampen.
Roer de helft van de creme fraîche erdoor en schenk er het kokende water bij. Voeg de bouillontabletten en peper en zout naar smaaktoe.
Laat de soep met de deksel op de pan ± 15 min. op een laag vuur doorkoken.
Schep voor de garnering twee lepeltjes paprika uit de soep .
Pureer de soep met een staafmixer of in de blender tot een glad mengsel.
Verdeel de soep over vier borden of kommen. Schep in elk bord soep een lepel creme fraîche. Strooi de achtergehouden paprika en een beetje tijm erover.
Beoordeel het recept:
Bron: c1000.nl
Door: ReceptenVandaag