Witloofroomsoep
(3.1 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1
Pel en snipper de ui.

Maak het witloof schoon, verwijder het bittere koontje onderaan. Snij de struikjes in grove stukken.

Hak de knoflook.

2
Stoof het witloof en de ui in de boter.

3
Doe er de kippenbouillon en knoflook bij en kruid met peper en zout. Laat 10 minuten zacht koken met deksel. Mix de soep.

4
Klop de eidooier los met de room. Schenk er een soeplepel gemixte soep bij. Roer goed glad. Schenk het roommengsel – goed roerend – bij de soep. Doe de kervel erbij. Laat een paar minuten flink doorwarmen.



Beoordeel het recept:

 (32 stemmen)



Bron: Libelle Lekker

Door: