Smelt als eerste de boter in een pan en voeg daarna de bloem hier aan toe. Roer het mengsel goed door elkaar en laat het ongeveer in een minuutje gaar worden. Goed daarna de buillon bij het mengsel en breng het geheel al roerend aan de kook.
Rasp daarna de ui en voeg deze samen met de koffieroom toe aan het mengesel. Laat het geheel ongeveer 5 minuten pruttelen op het vuur en roer hier af en toe doorheen.
Rasp in de tussentijd de kaas en haal na 5 minuten de pan van het vuur. Voeg daarna de kaas aan de soep toe en roer goed. Zet de soep tijdens het roeren niet terug op het vuur. Wacht totdat de kaas goed gesmolten is.
De soep is klaar om geserveerd te worden, met als garnering bijvoorbeeld wat peterselie. Serveer eventueel stokbrood met kruidenboter bij de soep. Eventueel kunt u ook nog wat gesnipperde paprika toevoegen aan de soep.
Beoordeel het recept:
Bron: Jouw recepten
Door: ReceptenVandaag