Wortelsoep met kardemom
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 10Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1 Voorbereiding:
Snipper 1 ui.

Snij de wortels in plakjes.

Open 4 peultjes kardemom en haal de zaadjes eruit.

Rasp de schil van een sinaasappel en pers er het sap uit.

2
Fruit een gesnipperde ui in een beetje olie. Doe er de wortels in plakjes bij en stoof even mee. Blus met de bouillon.

Blussen Fruiten Stoven
3
Doe de kardemomzaadjes van 4 peultjes bij de soep. Voeg er harissa aan toe. Laat een kwartiertje koken.

Inkoken
4
Doe de sinaasappelschil en het sap bij de soep. Mix en breng op smaak met peper en zout. Meng de zaadjes van 2 extra kardemompeulen met 2 el gehakte peterselie en strooi dit in de soep.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Libelle Lekker

Door: ReceptenVandaag