Vissoep
Ster Ster Ster (2.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

    voor 3 liter:

Bereidingswijze

1. Spoel de rijst, linzen en spliterwten in een zeef met koud water. Doe ze in een grote pan en zet ze op met 2,5 liter water.

2. Breng de rijst, linzen en spliterwten aan de kook en temper de warmtebron. Schep het schuim dat ontstaat voorzichtig van het kookvocht af. Sluit de pan.

3. Verwarm de olie in de vleespan en fruit daarin de gesnipperde ui met knoflook glazig.

4. Was de pepers en snijd deze overlangs door. Verwijder de steel en de zaadjes. Snijd de pepers zeer fijn. Voeg ze bij de ui en knoflook en doe er ook de gember bij.

5. Was de aardappels en schaaf die in dunne reepjes. Voeg de aardappelreepjes en de inhoud van de vleespan bij de linzen, rijst en erwten. Breng de soep aan de kook en temper de warmtebron. Laat de soep zacht koken.

6. Spoel de visfilets af en snijd ze in niet te kleine stukken. Spoel de garnalen af.

7. Roer in de soeppan en controleer of zich aan de panbodem geen rijstkorrels of andere bestanddelen vastzetten. Laat alles goed gaar worden.

8. Doe er de stukjes vis bij en laat deze zacht meekoken in de soeppan tot de vis gaar is (5-7 minuten). Doe er eventueel wat water bij. Voeg als de vis gaar is de garnalen toe. Laat de soep opnieuw aan de kook komen.

9. Voeg er de bouillonblokjes aan toe en roer deze goed door de soep. Proef de soep en maak die naar smaak af met citroensap, peper, zout en worcestersaus.Beoordeel het recept:

 (6 stemmen)Bron: recepten.co

Door: ReceptenVandaag