Vegetarische tomatensoep
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • Tijd
  • 14Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingredi├źnten

    voor 2 liter:

Bereidingswijze

1. Was de tomaten; verwijder daarbij de kelkjes en snijd de tomaten in kleine stukken.

2. Snijd het wit van de prei overdwars in dunne ringen; was die en laat het water uitlekken.

3. Was de selderij en dep die droog.

4. Verwarm de olie in een kleine pan; fruit daarin 2/3 van de ui met de knoflook goudgeel; voeg foelie, laurier, lavas en tijm, stukjes tomaat en de tomatenpuree toe. Laat de groente in de gesloten pan op de getemperde warmtebron 8-10 minuten smoren.

5. Verwijder van de mais stengels, bladeren en draden. Was de kolven en kook die in ruim water 8-10 minuten, afhankelijk van de grootte.

6. Schenk V2 liter warm water op de groente en laat die een paar minuten zacht koken. Zet dan de zeef op de soeppan. Giet de inhoud van de pan in de zeef en neem daar de selderij, lavas, foelie en laurier uit. Draai of wrijf de groente door de zeef.

7. Vul de vloeistof in de pan met warm water aan tot 2 liter en los daarin de bouillontabletten op.

8. Spoel de maiskolven of de mais uit blik met koud water af. Schrap de korrels met de botte zijde van een mes van de kolven en doe de maiskorrels in de soeppan.

9. Snipper de rest van de ui heel fijn en doe die met de preiringen in de pan.

10. Snijd de tahoe in blokjes van 1 centimeter; spoel die met koud water af en laat die meekoken. Draai de warmtebron laag en sluit de pan.

11. Was de tauge in ruim koud water. Verwijder de drijvende kapjes en laat de tauge in het vergiet uitlekken.

12. Maak een glad papje van het aardappelmeel en wat koud water en giet het papje onder goed roeren in de pan.

13. Pel de bananen, snijd die overdwars in dunne plakken en roer die met de tauge door de soep. Neem de pan van het fornuis als de soep weer kookt.

14. Proef de soep en maak die pikant van smaak met aroma, peper en zout en eventueel wat citroensap.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: recepten.co

Door: