Abrikozentaart met kaneelroom
(3.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • 1 - Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten


  • Materialen:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil fijn. Meng de helft van de kaneel met de gember en kruidnagel.
2. Meng in een beslagkom met de mixer de boter met de suiker, het ei, een snuf zout, de sinaasappelrasp en het specerijenmengsel. Zeef in 2-3 porties het bakmeel boven de kom en kneed er met de mixer een kruimelig maar goed gemengd deeg van.
3. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Druk 2/3 van het deeg uit op de bodem van de vorm. Verdeel de abrikozenjam met de gedroogde abrikozen over de deegbodem. Tip: verrijk de vulling door nog wat amandelschaafsel, grofgehakte pistachenoten of pijnboompitten over de stukjes abrikoos te strooien. Tip: vervang de helft van de abrikozen door rozijnen of gedroogde appel, mango of ananas.
4. Verkruimel de rest van het deeg boven de taart en bak hem in de voorverwarmde oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar. Klop de slagroom met de rest van de kaneel lobbig en bewaar afgedekt in de koelkast.
5. Neem de taart uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi de taart royaal met een zeefje met poedersuiker en snijd in blokjes. Serveer met de geslagen kaneelroom.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: Vrouwonline

Door: