Warm chocoladetaartje met witte limoenchocolade
(5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 35 - Tijd
  • 12Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180° C.
2. Smelt de boter met de chocolade op laag vuur.
3. Klop de eieren en eierdooiers los met de suiker en spatel door het chocolademengsel.
4. Klop met een garde voorzichtig de bloem erdoor.
5. Verwarm het limoensap op laag vuur en smelt de witte chocolade erin.
6. Schenk het mengsel in een bak van ± 18 bij 15 cm en laat 1 uur afkoelen in de koelkast (het blijft een beetje zacht). Snijd grote dobbelstenen uit de limoenchocolade.
7. Vet 4 ovenschaaltjes van 8-10 cm Ø in met boter.
8. Bestrooi ze met suiker, draai de bakjes goed rond zodat ieder hoekje en randje bedekt is.
9. Schud overtollige suiker eruit.
10. Schenk het pure-chocolademengsel tot ¾ in de bakjes en doe in het midden van ieder bakje een dobbelsteen witte chocolade (misschien houd je wat over).
11. Bak de taartjes 12 minuten in de oven.
12. Laat even afkoelen en keer de taartjes dan om op het bord. Serveer direct.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Delicious magazine

Door: