Citroentaartjes
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 20 - Tijd
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingredi├źnten


  • Materialen:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Bekleed de taartvormpjes met bladerdeeg en prik er met een vork gaatjes in.
3. Leg in elk een stuk bakpapier en strooi de steunvulling erop. Bak de deegbodems 15 min voor.
4. Doe ondertussen het citroensap met de boter en 150g suiker in een steelpan en breng langzaam aan de kook.
5. Klop het mengsel van het vuur af stevig door met een garde terwijl je 2 hele eieren en 4 eierdooiers toevoegt.
6. Zet de pan nog 2 min terug op zeer laag vuur, blijf continu kloppen terwijl het mengsel dik wordt. Laat afkoelen.
7. Klop in een vetvrije kom de eiwitten tot het schuim pieken vormt.
8. Voeg de rest van de suiker toe en klop nog 1 minuut.
9. Haal de deegbodems uit de oven en verlaag de temperatuur tot 150 graden.
10. Verdeel de citroenvulling over de vormpjes en schep op elk een flinke klodder eiwitschuim.
11. Zet de taartjes nog 3-4 min terug in de oven tot het schuim mooi bruin kleurt.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: Elle

Door: