Courgettetaart met spinazie
(2.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 19Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de grill van de oven voor of gebruik een pan om de courgettes in te grillen.
2. Was de courgettes en snijd ze met een mes in plakken.
3. Bestrijk ze met een beetje olijfolie en bestrooi met een beetje peper en zout.
4. Gril ze aan beide kanten ongeveer 2 minuten totdat ze lichtbruin beginnen te worden.
5. Leg ze op een keukenpapiertje en laat ze uitlekken.
6. Verwarm de oven op 180 graden.
7. Vet de springvorm in en beleg de bodem eventueel met bakpapier.
8. Gebruik ¾ van de courgette om de bodem en de zijkanten de bekleden.
9. Verhit een klein scheutje olijfolie in een grote pan en bak de spinazie in etappes.
10. Als de spinazie geslonken is doe je hem in een vergiet of zeef en druk je met een lepel zo veel mogelijk vocht er uit.
11. Snijd het hoopje spinazie een paar keer door midden met een mes.
12. Schep de ricotta, spinazie, eieren, eiwitten, oregano, parmezaanse kaas, peper en zout door elkaar.
13. Verkruimel de feta grof en meng deze er ook door.
14. Giet het ricotta-spinazie mengsel in de met courgette bekleedde vorm en leg de rest van de courgette plakjes er boven op.
15. Zet de quiche laag in de oven, als je merkt dat hij toch erg bruin wordt kun je hem afdekken met aluminiumfolie.
16. Zet hem minimaal een uur in de oven. Controleer met een sateprikker of hij goed gestold is van binnen. Omdat het allemaal vrij ‘natte’ ingrediënten zijn kan het soms even duren voordat hij goed stevig en gaar is. Zo niet, zet hem dan nog even terug in de oven.
17. Laat de quiche 10 min afkoelen en verwijder daarna de buitenste ring van de springvorm.
18. Snijd hem in stukken en serveer met wat brood of als hoofdgerecht met wat gebakken aardappeltjes.

! TIP Als lunch kun je 6 personen aanhouden, als hoofdgerecht 3 a 4 personen.



Beoordeel het recept:

 (6 stemmen)



Bron: Leuke recepten

Door: