Gordon Ramsay: gekruide appeltaart
(3.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • 1 - Tijd
  • 3Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

bereiden
Schil de moesappels, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakjes. Leg in een pan en voeg de suiker en boter toe. Kook op hoog vuur in 10-15 minuten tot moes. Laat de moes volledig afkoelen. U moet nu ca. 475 g moes hebben. Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed een springvorm van 23 cm doorsnee met ingevet bakpapier. Schil de handappels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes. Leg in een kom en giet het grootste deel van het citroensap en een scheutje water erover. Meng meel, bakpoeder, zuiveringszout, ¼ theelepel fijn zeezout, suiker en specerijen in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en doe daarin het ei, de olijfolie en de appelmoes. Spatel dit door het meel tot alles net is gemengd. Doe het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taart 30 minuten in de oven; in het midden voelt hij dan een beetje stevig aan. Leg in snel tempo de plakjes appel in steeds kleiner wordende cirkels boven op de taart en laat daarbij het buitenste randje vrij. Bestrijk de plakjes met wat citroensap en zet de taart nog eens 30-35 minuten in de oven; de appeltaart is gaar als een vleespen die erin wordt geprikt schoon blijft. Laat de taart iets afkoelen voordat u de springvorm opent op een rooster. Verwarm de jam met 1-2 eetlepels water en roer tot een gladde saus. Bestrijk de bovenkant van de appeltaart met de jam.

benodigdheden Springvorm (23 cm), bakpapier



Beoordeel het recept:

 (5 stemmen)



Bron: kookboek Gezond met Ramsay van Gordon Ramsay

Door:

Over de kok

Gordon Ramsay is een britse chefkok die bekend staat om zijn rol als grofgebekte chef in zijn tv programma's 'Oorlog in de keuken (hells kitchen)' en 'Ramsay's Kitchen Nightmares'. Ramay bezit diverse top restaurants die samen maarliefst 7 Michelin-sterren bezitten, waaronder zijn restaurant uit lon...

Lees Meer