Chocolade-abrikozentaart
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 10Aantal personen
  • Tijd
  • 25Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Zeef de bloem met de poedersuiker, doe in de keukenmachine en voeg een mespunt zout en 75 g boter toe.
2. Meng tot kruimels.
3. Splits 1 ei en voeg de eidooier toe terwijl de machine draait.
4. Meng tot een samenhangend deeg, voeg als het te droog is 1 el koud water toe.
5. Vorm tot een platte deegbal, wikkel in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
7. Rol het deeg met de deegroller uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap van Ø 30 cm.
8. Bekleed de bakvorm met het deeg.
9. Prik met een vork gaatjes in de bodem en snijd de randen bij.
10. Laat afgedekt nog 30 min. rusten in de koelkast.
11. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
12. Bedek de deegbodem met bakpapier, doe de blindbakvulling erin en bak 10 min. blind.
13. Neem uit de oven en verwijder de vulling en het bakpapier.
14. Zet de bodem nog 5 min. in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
15. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
16. Doe de abrikozen met 100 ml water en 4 el citroensap in een steelpan.
17. Breng op hoog vuur aan de kook en laat op laag vuur in 5 min. zacht worden.
18. Pureer met de staafmixer en voeg het citroenrasp toe.
19. Verdeel de abrikozenpuree over de taartbodem.
20. Breng een pan met water aan de kook.
21. Hang er een iets kleinere kom of pan in, die het water niet mag raken.
22. Laat daarin 140 g boter en de chocolade smelten (au bain-marie).
23. Klop 2 eieren en de basterdsuiker lichtgeel en luchtig.
24. Spatel de chocolade erdoor en schep het op de abrikozenpuree.
25. Bak de taart iets onder het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
26. Bestrooi met wat poedersuiker. Serveer op kamertemperatuur.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: AH Allerhande

Door: