Chocolade-hazelnootcake in laagjes
(5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • Tijd
  • 23Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

    Voor het chocolade glazuur:

  • Voor het deeg:

Bereidingswijze

1. Weeg de glucosestroop af in een steelpannetje.
2. Breng met de room en suiker aan de kook.
3. Neem de pan van het vuur en voeg de gehakte chocolade toe. Niet te veel roeren!
4. Roer, wanneer de chocolade geheel gesmolten is, de stukjes boter in een keer door de massa.
5. Verdeel de ganache in 2 delen.
6. Laat 1 deel een beetje afkoelen in de koeling en besmeer de lagen van de taart hiermee.
7. De andere helft gebruik je om de hele taart mee te bestrijken.
8. Als het glazuur goed vloeibaar is, kun je het ook over de taart gieten.
9. Opnieuw verwarmen kan, maar doe het heel kort en au bain marie.
10. Klop voor de cake de eieren, suiker, citroenrasp, hazelnootsiroop en zout in ca 5 minuten op de hoogste stand tot een lichtgeel mengsel.
11. Spatel de hazelnoten met de gezeefde bloem door het eimengsel.
12. Zorg dat dit snel gebeurt- zo blijft het beslag luchtig.
13. Giet het beslag in de vorm.
14. Bak de taart 25-30 min in een op 200 graden voorverwarmde oven.
15. Controleer of het deeg gaar is door er met een satéprikker in te prikken.
16. Komt die er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat hem helemaal afkoelen.
17. Verwijder de vorm en eventueel het bakpapier.
18. Snij de cake met een lang mes in 4 gelijke lagen.
19. Besprenkel de cakeplakken met de alcohol.
20. Bestrijk alle lagen, behalve de bovenkant, met het paletmes met het chocoladeglazuur.
21. Plak de lagen op elkaar.
22. Bestrijk de buitenkant en als laatste de bovenkant met het glazuur.
23. Laat de taart even opstijven in de koeling als je hem aansnijdt en versier evt met poedersuiker.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Elle

Door: