Nigella Lawson: Cheesecake
(3.6 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • 1 - Tijd
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

    600 g roomkaas
    150 g tarwebiscuits
    150 g fijne kristalsuiker
    75 g boter, gesmolten of heel zacht geroerd
    3 grote eieren
    3 grote eidooiers
    1½ eetlepel vanille-extract
    1½ eetlepel citroensap

    voor de bovenlaag:
    150 ml zure room
    1 eetlepel fijne kristalsuiker
    ½ theelepel vanille-extract

    benodigdheden:
    Foodprocessor, springvorm met een doorsnede van 20 cm, extra dik aluminiumfolie

Bereidingswijze

* Verkruimel de biscuits in de foodprocessor. Doe er de boter bij en druk nog eens op de pulse-knop. Druk het mengsel met je vingers of de achterkant van een lepel in de springvorm. Zet hem in de koelkast.

* Verwarm de oven voor op 180 °C, gasovenstand 4.

* Klop de roomkaas glad en klop er eerst de suiker, dan de eieren en de dooiers en ten slotte de vanille en het citroensap door.

* Zet een ketel water op.

* Bekleed de buitenkant van de gekoelde springvorm met extra dik aluminiumfolie zodat bodem en zijkant door één groot stuk folie bedekt worden. Doe dat nog eens en zet de vorm dan in een braadslee. Zo is de taart beschermd tegen het water wanneer hij in zijn waterbad de oven in gaat.

* Giet de roomkaasvulling in de taartbodem en dan zoveel kokend heet water dat het tot halverwege de springvorm komt. Maak het waterniveau niet te hoog, anders wordt het moeilijk de vorm op te tillen.

* Zet de braadslee met de springvorm erin 50 minuten in de oven. De taart moet gestold, maar niet stijf aanvoelen: je moet het gevoel hebben dat de zure room wanneer je die erop giet erop zal blijven liggen en niet in de taart zinkt.

* Klop zure room, suiker en vanille en giet dit mengsel over de taart. Zet hem nog 10 minuten in de oven.

* Haal de braadslee uit de oven, haal er voorzichtig de springvorm uit, pak hem uit en laat hem afkoelen op een rooster.

* Zet de cheesecake wanneer hij is afgekoeld in de vorm in de koelkast en haal hem er 20 minuten voordat je hem gaat eten uit om de ergste kou eraf te laten gaan.

* Maak de vorm los en doop je mes eerst in heet water wanneer je de taart wilt aansnijden.



Beoordeel het recept:

 (12 stemmen)



Bron: kookboek Hoe word ik een goddelijke huisvrouw van Nigella Lawson

Door:

Over de kok

Nigella Lawson is een kok die voor haar recepten kookboeken heeft geschreven. Haar bestsellers zijn 'Nigella bijt' en 'Nigella Express' met de lekkerste recepten. Ze heeft ook televisieprogramma's en is daarmee wereldwijd bekend geworden. Ze staat er bekend om dat ze recepten graag kort houdt om zo ...

Lees Meer