Omgekeerde rodeuientaartje
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 16Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Meng de bloem in een beslag kom met de gist en suiker.
2. Voeg al roerend de melk toe en klop tot een glad beslag.
3. Zet de kom 2 uur weg.
4. Klop dan het ei, 1 tl zout en de boter door het beslag.
5. Dek de kom af en laat nog minimaal 4 uur rijzen.
6. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de uiringen.
7. Roer de overige ingredienten erdoor.
8. Laat op laag vuur bijna gaar worden en breng op smaak met een beetje zout.
9. Zet even weg in een kom.
10. Verwarm je kleinste koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
11. Vet de bodem licht in met wat olijfolie.
12. Schep ca 1 el van het uimengsel in de pan.
13. Giet er een soeplepel beslag op en draai de pan rond om het beslag egaal te verspreiden.
14. Bak tot de bovenkant van de ‘pannenkoek’ droog is.
15. Leg een bord op de koekenpan, keer samen om en laat het taartje met de uienkant boven op het bord glijden.
16. Hou warm en bak zo door tot alle ui en beslag op zijn.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Elle.nl

Door:

Over de kok

Jamie Oliver is een engelse kok die wereldwijd bekend is. Hij is bekend geworden door de televisieprogramma's die hij presenteert, maar ook door de goede kookboeken die hij heeft geschreven. Jamie Oliver is er van overtuigd dat iedereen kan leren koken en hij ziet het dan ook als zijn missie om iede...

Lees Meer