Dubbele brownietaart met amandelen
Ster Ster (2.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • Tijd
  • 26Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten


  • Voor de honingamandelen:

  • Voor de chocoladeganache:

Bereidingswijze

1. Pak de boter uit en gebruik de wikkel om 2 springvormen (ø 24 cm) in te vetten.
2. Bekleed de bodem van de vormen met een cirkel bakpapier.
3. Smelt de chocolade en boter in een hittebestendige kom boven een pan heel zachtjes kokend water (de kom mag het water niet raken).
4. Zeef ondertussen de bloem, het bakpoeder en de cacao.
5. Gebruik je hele amandelen, maal ze dan fijn in de keukenmachine.
6. Als het chocolademengsel is gesmolten, neem je het van het vuur.
7. Klop de eiwitten stijf, voeg de suiker toe en klop opnieuw lichtjes.
8. Zet zolang weg.
9. Roer het chocolademengsel door de eidooiers; meng stevig maar voorzichtig.
10. Schep dit mengsel door het stijfgeklopte eiwit.
11. Hou het luchtig en stop wanneer het laatste wit verdwijnt.
12. Spatel de bloem en amandelen erdoor.

Voor de honingamandelen:
1. Spreid de amandelen uit over een bakplaat, besprenkel ze met de honing en meng ze met je handen door elkaar.
2. Als de ronde browniecakes zijn gebakken neem ze je uit de oven en schuif je de honingamandelen erin; bak ze in 5–10 minuten goudbruin.
3. Laat de cakes helemaal afkoelen in de vorm. Als de amandelen klaar zijn, haal je ze van de bakplaat en breek je ze in stukjes. Laat afkoelen.

Voor de chocoaldeganache:
1. Maak de ganache als de cakes zijn afgekoeld.
2. Verhit de room in een steelpan op laag vuur.
3. Voeg vlak voor het kookpunt de chocolade toe en neem de pan van het vuur.
4. Roer tot je een glad, glanzend mengsel hebt.
5. Bewaar de mooiste cake voor de bovenkant.
6. Leg de andere cake op een taartschaal – voorzichtig, want vanbinnen is-ie nog een beetje zacht.
4. Bestrijk met ongeveer een derde ban de ganache en leg de andere cake erop.
5. Verdeel de rest van de ganache over de bovenkant; maak met de achterkant van een lepel een golvend oppervlak.
6. Bestrooi met de honingamandelen en serveer met creme fraîche of ijs.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: Jamie Magazine

Door: ReceptenVandaag

Over de kok

Jamie Oliver is een engelse kok die wereldwijd bekend is. Hij is bekend geworden door de televisieprogramma's die hij presenteert, maar ook door de goede kookboeken die hij heeft geschreven. Jamie Oliver is er van overtuigd dat iedereen kan leren koken en hij ziet het dan ook als zijn missie om iede...

Lees Meer