Macedamia honingtaart
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 10Aantal personen
  • Tijd
  • 18Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten


  • Voor de macadamia-honingvulling

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
2. Verwerk de eerste vijf ingrediënten in de keukenmachine tot een deegbal.
3. Wikkel die in vershoudfolie en druk hem plat tot een cirkel.
4. Bewaar het minstens 1 uur in de koelkast en rol het deeg dan uit tussen twee vellen folie.
5. Verwijder het bovenste vel folie en keer het deeg om in een ondiepe vlaaivorm (Ø 22 cm) met losse bodem.
6. Trek het andere vel folie eraf, druk het deeg voorzichtig in de vorm.
7. Laat het aan de rand overhangen.
8. Bekleed het deeg met bakpapier en vul de vorm met blindbakbonen of droge rijst.
9. Bak de bodem 10 minuten blind, tot de rand goudgeel wordt.
10. Verwijder het papier en de vulling en bak de bodem nog 5 minuten; houd een oogje in het zeil, want de sinaasappelrasp kan ervoor zorgen dat het deeg sneller verbrandt.
11. Laat afkoelen en snijd de rand af.
12. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Voor de vulling:
1. Strooi de noten over de bodem.
2. Klop de rest van de ingrediënten door elkaar en schenk over de noten.

13. Bak de taart 30 minuten op een rooster onder in de oven, tot-ie goudbruin is en het deeg mooi gerezen is.
14. Verplaats het rooster dan naar de bovenste richel en bak nog eens 5 minuten, tot de vulling bruin is en bubbelt.
15. Laat de taart afkoelen voor je hem aansnijdt.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: Jamie Magazine

Door:

Over de kok

Jamie Oliver is een engelse kok die wereldwijd bekend is. Hij is bekend geworden door de televisieprogramma's die hij presenteert, maar ook door de goede kookboeken die hij heeft geschreven. Jamie Oliver is er van overtuigd dat iedereen kan leren koken en hij ziet het dan ook als zijn missie om iede...

Lees Meer