Chocolade pavlova met amarenekersen
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • 17Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 ┬║C.
2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
3. Doe de eiwitten in een vetvrije beslagkom.
4. Voeg de azijn toe en klop de eiwitten met de mixer op.
5. Voeg al kloppend, beetje bij beetje, de suiker toe en klop tot een mooie stevige taaie schuimmassa.
6. Spatel nu de maïzena door het schuim en schep de helft van het schuim in een andere (brandschone) kom.
7. Zeef er 2 el cacao boven en spatel er voorzichtig door.
8. Spatel nu het bruine en witte mengsel voorzichtig door elkaar zodat een marmereffect ontstaat.
9. Schep het mengsel als een grote berg (├ś ca. 25 cm) op de bakplaat en maak met een lepel in het midden een flauwe holling.
10. Schuif in de oven, zet de temperatuur terug naar 60 ┬║C en laat 2 uur ÔÇśbakkenÔÇÖ (drogen).
11. Zet de ovendeur op een kier en laat de pavlova zo nog 2 uur drogen. Hij zal vanbinnen dan nog een beetje kleverig zijn.
12. Laat volledig afkoelen en dek af met alufolie.
13. Klop de slagroom stijf met suiker en laat de kersen uitlekken.
14. Verdeel de slagroom over de meringue en schep de kersen erop.
15. Schep wat siroop over de slagroom, schaaf de chocolade boven de pavlova en bestrooi met poedersuiker en eventueel nog cacao.
16. Versier de pavlova met een kerstboompje en kerstmannetje.

TIP! Om te zorgen dat hij niet breekt, kun je de pavlova ook in een lage ovenschaal maken (├ś 30 cm) waar hij gewoon op kan blijven staan. Bekleed de schaal wel met bakpapier.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Jamie Magazine

Door:

Over de kok

Jamie Oliver is een engelse kok die wereldwijd bekend is. Hij is bekend geworden door de televisieprogramma's die hij presenteert, maar ook door de goede kookboeken die hij heeft geschreven. Jamie Oliver is er van overtuigd dat iedereen kan leren koken en hij ziet het dan ook als zijn missie om iede...

Lees Meer