Vlugge portugese taartjes
(3.6 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • Tijd
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Bestuif een schoon werkvlak met bloem.
2. Rol het bladerdeeg uit tot het 20 x 20 cm is.
3. Strooi er een paar flinke snuffen kaneel over, rol het deeg als een soort Zwitserse rol op en snijd hem in 6 plakjes.
4. Leg een plakje in elk van de 6 kuipjes van een muffinvorm en druk het deeg er met je duim in zodat de onderkant plat is en er een klein randje deeg bovenuit steekt.
5. Zet ze boven in de hete oven en bak ze 8 tot 10 minuten (zet de kookwekker), of tot ze licht goudbruin zijn.
6. Schep crème fraiche in een kleine kom.
7. Doe het ei, de vanillepasta, 1 el tafelsuiker en de geraspte schil van 1 sinaasappel bij. Meng alles goed.
8. Haal de muffinvorm uit de oven en druk het opgeblazen deeg met een theelepel rondom tegen de rand om ruimte voor de vulling te maken.
9. Schep het mengsel van crème fraiche in de vormpjes en zet ze terug in de oven.
10. Zet de kookwekker op 8 minuten.
11. Haal uit de oven en serveer met een beetje poedersuiker en kaneel.



Beoordeel het recept:

 (12 stemmen)



Bron: Jamie Magazine

Door:

Over de kok

Jamie Oliver is een engelse kok die wereldwijd bekend is. Hij is bekend geworden door de televisieprogramma's die hij presenteert, maar ook door de goede kookboeken die hij heeft geschreven. Jamie Oliver is er van overtuigd dat iedereen kan leren koken en hij ziet het dan ook als zijn missie om iede...

Lees Meer