Appel-speculaastaart
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 10Aantal personen
  • 60 - 35 - Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Doe het eiwit, bakmeel, 200 g suiker, de koek- en speculaaskruiden en het zout in een kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor totdat een kruimelig deeg ontstaat. Kneed met koele handen snel tot een deegbal. Druk plat, verpak in vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 °C.
2. Bestuif het werkblad, de deegroller en deegbal met bakmeel. Rol 2/3 van het deeg uit tot een plak van 1 cm dik. Steek er met de springvorm een cirkel uit en leg die op de bodem van de vorm. Bekleed de randen met de rest van de uitgerolde plak.
3. Verkruimel de amandelspijs en meng de helft van de eidooier erdoor. Verdeel over de bodem. Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes, doe ze in een kom en meng de kaneel en de rest van de suiker erdoor. Leg op de amandelspijs.
4. Rol de rest van het deeg uit. Snijd in repen van 2 cm breed en leg die in een ruitpatroon op de vulling. Bestrijk met de rest van de eidooier. Bak de taart iets onder het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Bestrijk de taart uit de oven direct met de abrikozenjam. Laat afkoelen in de vorm.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: albert heijn

Door: