Notentaart
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • Tijd
  • 20Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Zeef de bloem met een mespunt zout boven een kom en snijd de koude boter er met twee messen door.
2. Wrijf met de toppen van de vingers tot een kruimelig mengsel.
3. Voeg 5 eetlepels koud water toe en kneed alles tot een samenhangend deeg.
4. Vet een lage taartvorm (ø 23 cm) in met boter.
5. Rol het deeg uit tot een dunne ronde lap en bekleed de vorm ermee.
6. Snijd de overhangende randjes eraf.
7. Zet de vorm 30 minuten in de koelkast.
8. Steek of snijd ca. 20 sterretjes van 2 mm dik uit de rest van het deeg en leg ze ook in de koelkast.
9. Vorm van de rest van het deeg een bal en bewaar hem op een koele maar niet te koude plaats.
10. Verwarm de oven voor tot 180 graden.
11. Bekleed de deegbodem met bakpapier en strooi de steunvulling erin.
12. Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
13. Neem hem uit de oven, verwijder het bakpapier met de steunvulling en bak de bodem nog 15 minuten tot het deeg lichtbruin is. Laat de bodem helemaal afkoelen.
14. Verdeel de noten over de bodem van de taart.
15. Klop de eieren met de gesmolten boter, de basterdsuiker, de stroop, de vanille-essence en een mespuntje zout door elkaar en schenk het mengsel over de noten.
16. Rol de deegbal uit en snijd er met een deegradertje of mes dunne repen uit.
17. Verdeel de repen deeg over de taart en versier de taart met de sterretjes.
18. Bak de taart in ca. 45 minuten tot hij stevig aanvoelt.
19. Serveer de taart op kamertemperatuur.

TIP! Een steunvulling van bakparels zorgt er tijdens het bakken voor dat de bodem niet te veel opbolt en de wanden niet uitzakken. Bakparels kunt u kopen bij de keukenspeciaalzaak. Deze kunen telkens weer gebruikt worden. In plaats van bakparels kunt u de bodem ook vullen met oude peulvruchten. Deze kunt u meerdere keren gebruiken.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Plus

Door: