Speculaas cheesecake
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
2. Verkruimel vervolgens de koekjes in een zak waar je met de deegroller overheen rolt of in een keukenmachine.
3. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en vet daarna een springvorm in met een beetje boter of een bakspray. Tip: je kan in plaats van chocolate chip cookies ook bastogne koeken of speculaasjes gebruiken.
4. Schep alle koekkruimels in de springvorm, verdeel deze over de vorm en druk het geheel nog een beetje aan met een vork. Tip: wij hebben de koekjesbodem 5 minuten in de oven gezet en ondertussen het monchou mengsel gemaakt, maar dit hoeft niet!
5. Meng in een grote kom de monchou met het suiker, vanille en de koek- en speculaaskruiden.
6. Als dit goed gemixt is, voeg je de eieren toe en klop je dit net zo lang totdat het één mengsel geworden is.
7. Giet het monchou-mengsel over de koekjesbodem en zet de cheesecake vervolgens voor 40 minuten in de oven.
8. Als de cheesecake na 40 minuten klaar is, laat je deze buiten de oven afkoelen en zet je de taart vervolgens in de koelkast.
9. De cheesecake smaakt het lekkerste als deze koud geserveerd wordt.



Beoordeel het recept:

 (6 stemmen)



Bron: Lekker en simpel

Door: