Rabarbertaart met frangipane
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 5Aantal personen
  • Tijd
  • 16Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

    Voor de rabarber:

  • Voor de bodem:

  • Voor de frangipane:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden, 150 hetelucht.
2. Was de rabarber en snijdt hem in stukken van ongeveer 5 cm breed.
3. Leg de stukken op de bakplaat en bak de rabarber in de oven tot hij zacht is maar nog wel in vorm blijft, dit duurt ongeveer 20 minuten.
4. Haal de rabarber uit de oven en laat afkoelen terwijl je het deeg maakt.
5. Meng voor het deeg alle ingrediënten door elkaar en kneed tot een deegbal.
6. Verspreid met je handen het deeg over de bodem van de bakvorm en druk het redelijk vlak.
7. Bak de bodem tot hij goudbruin is, ongeveer 30 minuten. Laat de bodem afkoelen.
8. Smelt de boter en zet even opzij.
9. Maal de amandelen in een keukenmachine tot meel en doe de eieren, suiker, bloem, zout en citrusrasp erbij.
10. Meng tot een egaal beslagje.
11. Doe 250 gram rabarber in een kom en doe hier de suiker en 2 eetlepels custardpoeder bij.
12. Pureer met een staafmixer tot een moes en verspreid deze over de afgekoelde taartbodem. Als je de moes wat feller roze van kleur wilt kun je er een drupje rode kleurstof doorheen roeren, of wat bietensap.
13. Leg de rest van de rabarber op de moes, snijdt hele dikke stengels in de lengte doormidden.
14. Strooi de laatste eetlepel custard over de rabarber heen.
15. Giet het amandelbeslag (de frangipane dus) over de rabarber en bak de taart voor ongeveer 30 minuten, tot de frangipane stevig en een beetje gekleurd is.
16. Eet de taart lauwwarm of op kamertemperatuur. Bewaar hem onder aluminiumfolie, hij hoeft niet in de koelkast.



Beoordeel het recept:

 (6 stemmen)



Bron: Door eten

Door: