Mini cheesecakes met cranberry
(3.6 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 24Aantal personen
  • Tijd
  • 3Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingredi├źnten

  • -snufje zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 140 graden. Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter. Roer 1 eetl suiker er door en verdeel daarna over de bodem van de muffinvormpjes. Druk de koekjes aan met de bolle kan van een lepeltje. Zet de vormpjes met de koekjesbodem 5 min in de oven. Mix de roomkaas met een mixer romig.
2. Voeg de suiker, vanillesuiker en snufje zout toe en mix dit mee totdat alles goed opgenomen is. Voeg de eieren een voor een er bij mix tot een gladde massa. Doe als laatste de creme fraiche en maizena er bij en mix dit heel kort er door heen. Vul de muffinvormpje tot iets onder de rand met het roomkaas-mengsel. Bak de cheesecakes in ongeveer 25 tot 30 min gaar. Controleer of ze goed gestold zijn en laat ze daarna afkoelen tot kamertemperatuur. Zet ze daarna minimaal 4 uur in de koelkast. Een hele nacht zou het beste zijn.
3. Voor de cranberry topping verwarm je het sinaasappelsap met de suiker in een pannetje. Voeg de verse cranberries toe en laat ongeveer 10 min zachtjes koken. De cranberries knappen kapot en er ontstaat een rode saus. Roer een paar keer goed door en laat daarna afkoelen. De saus dikt onder het afkoelen nog wat in. Schep voor het serveren wat van de cranberrie compote op de cheesecakjes.



Beoordeel het recept:

 (5 stemmen)



Bron: Leuke recepten

Door: