Chocolade-truffelhart
(5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 10Aantal personen
  • Tijd
  • 15Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingredi├źnten

    Cakebodem:

  • Voor de vulling:

  • Afwerking:

Bereidingswijze

1. Oven voorverwarmen op 160 graden.
2. Maak een cakebeslag van de genoemde ingredienten onder cakebeslag.
3. Doe het beslag in de vierkante bakvorm en bak het in het midden van een voorverwarmde oven van 160 graden ongeveer 15 minuten of tot de bodem stevig is.
4. Steek als de bodem is afgekoeld met de hartvormige steker een hart uit de deegbodem en laat de steker er omheen zitten (de rest van de cakebodem wordt niet gebruikt).
5. Doe de abrikozenjam in een pannetje en breng het langzaam aan de kook tot de jam vloeibaar is, roer 2 eetlepels likeur erdoor en bestrijk de afgekoelde deegbodem met dit mengsel.
6. Klop de slagroom halfstijf.
7. Smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water (au bain marie) en klop de chocolade door de slagroom, roer de 2 overgebleven eetlepels Grand Marnier erdoor.
8. Schep dit chocolademengsel op de taartbodem en strijk de bovenkant glad.
9. Laat de taart minstens 3 uur in de koelkast opstijven.
10. Verwijder voor serveren de taartsteker en garneer de taart met gesuikerde rozen.
11. Bestrooi de taart (eventueel) dun met poedersuiker.
12. Serveer op kamertemperatuur.

Gesuikerde rozen:
1. Bestrijk de blaadjes van rozen met losgeklopt eiwit en besprenkel ze dun met fijne tafelsuiker.

TIP! Het is ook mooi de taart met chocoladekrullen te garneren ipv de rozen. Smelt hiervoor chocolade, strijk dit over een marmeren plaat, laat opstijven en maak er met een breed mes krullen van.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Smulweb

Door: