Bereidings tijd: 55 minuten
Aantal: 8
Ingredienten
– 4 eieren
– 250 ml melk
– 1/4 tl zout
– 100 gram suiker
– 2 tl vanille extract
– 50 gram gesmolten boter
– 350 gram ontpitte kersen
– poedersuiker om te decoreren
– 50 gram bloem + 50 gram amandelmeel
bereidingswijze
1. Verwarm de oven op 175 graden.
2. Was en ontpit de kersen en verdeel ze over de bakvorm.
3. Smelt de boter in de magnetron of in een steelpannetje en laat een klein beetje afkoelen.
4. Klop de eieren los met de suiker en meng er de bloem, amandelmeel en het zout doorheen.
5. Meng nu al kloppend de melk door het beslag en roer aan het eind de gesmolten boter door het beslag.
6. Verdeel het beslag over de kersen in de bakvorm.
7. Bak de clafoutis ongeveer 45 minuten op 175 graden.
8. Laat de vorm een heel klein beetje afkoelen, strooi er de poedersuiker over en serveer lauwwarm.