Appelnotentaart
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • Tijd
  • 13Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 170 graden.
2. Meng in een kom bloem, suiker, bakpoeder en 1 ei en kneed dit tot een stevig deeg.
3. Laat het deeg even rusten in de koelkast.
4. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukjes.
5. Voeg de resterende suiker, citroenrasp en het kaneel toe.
6. Vet een springvorm met een diameter van 26 cm in.
7. Neem het deeg uit de koelkast en bekleed de bodem en de zijkanten van de vorm met het deeg.
8. Houd een deel apart om de bovenkant van de taart te bekleden.
9. Doe het appelmengsel in de beklede vorm.
10. Meng in een kom de noten met de abrikozenjam en verdeel de noten over de appels.
11. Maak van het resterende deeg strengen om de appeltaart af te maken. Je kan ook een uitsteker gebruiken en de rand rondom bekleden met uitgestoken vormpjes.
12. Kluts de eierdooier met de melk en bestrijk het deeg hiermee.
13. Bak de taart 60-65 minuten.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Iris

Door: